Nyheter

Chevron
Doldisen är tillbaka

Doldisen är tillbaka

I ett topplag med fyra brassar är det inte alltid lätt att sticka ut. Är det någon som vet det är det Jesper Thorsell, som föregående säsong fick epitetet ”den anonyme landslagsspelaren” då det sällan skrevs några stora rubriker om honom. Hör honom berätta om säsongen med Skoftebyn hittills, skadefrånvaron och hans långa väg tillbaka.

I en artikel från den 7 oktober 2018 skrevs det om den anonyme landslagsspelaren Jesper Thorsell. Han var med i landslagstruppen och såg fram emot en spännande säsong med sitt Skoftebyn. Säsongen tog dessvärre en tvär vändning, då han drog på sig en skada som höll honom tillbaka länge från spel. Nu är han tillbaka i spel, i ett Skoftebyn som ligger tvåa i tabellen. Vad har han då att säga om att kallas den anonyme landslagsspelaren?

– Det kan man tolka på flera olika sätt, men något bra måste jag ändå gjort för att komma med, säger han och skrattar.

Alla har olika roller i ett lag där vissa syns mer än andra, något Thorsell påtalar. Han berättar om den hemska knäskadan som förstörde säsongen och hur tungt det är att stå på sidan, när man själv inte kan vara med. Däremot fanns alltid inställningen att han skulle komma tillbaka på samma nivå som han var på innan skadan.

– Sedan tar det alltid längre tid än man tror med skador, och det kan vara rätt jobbigt mentalt. När denna säsongen började kände jag mig helt skadefri, därefter har jag fortsatt jobba stenhårt för att komma i så bra fysisk form som möjligt.

Mycket hinner att hända på det nästan ett år långa uppehållet Jesper Thorsell fick från futsalen. IFK Uddevalla blev svenska mästare för tredje året i rad, medan vi tackade Norrköping FK, KFUM Linköping och Halmstads BK för denna gången. In kom istället ett nytt lag i ligan, AFC Eskilstuna, som också övertygat.

– Jag tycker att serien generellt sätt har blivit jämnare och mer professionell, lagen har blivit bättre. Futsalen går hela tiden framåt i utvecklingen, det gäller att hänga med där både taktiskt och fysiskt. Sedan är det väldigt roligt att intresset för futsalen på läktaren även växer. Publiken är en sån viktig del av sportens framgång!

Jesper Thorsell riktigt myser när han tänker tillbaka till publikmatchen mot IFK Göteborg, när 1585 personer tog sig till Arena Älvhögsborg för att njuta av högklassig futsal. Matchen direktsändes även på Eurosport, så stämningen var påtaglig när spelarna äntrade planen. Att sedan få göra två mål och vinna med 8-3 var ju inte helt fel det heller.

– Vi har som lag tagit ett stort kliv framåt! Självklart har brassarna haft en stor inverkan, men även vi andra som har varit med ett tag har utvecklats. Dels kunskapsmässigt, men också fysiskt, tack vare den grymma tränarstab vi har. Flera gånger den här säsongen har vi visat hur bra vi kan vara, och att vi tillhör den absoluta toppen.

Vad gäller hans egna prestation är det sällan poängen man tänker på när det gäller Thorsell, utan istället en riktigt hårt arbetande spelare som verkligen kämpar för klubbmärket. Sex mål är facit vad gäller just mål framåt, som jämförelsevis med hans kämpainsats på planen är svårt att uppskatta i siffror.

–  För min egen del har det gått okej, men jag känner att jag skulle kunna få ut lite mer av min kapacitet ibland. Jag tänker att jag skall ”peaka” under slutspelet.

Ja, just slutspel lär det bli för Skoftebyn, som ligger fyra poäng bakom serieledande Hammarby IF efter 17 omgångar. Ytterligare fem matcher skall spelas i grundserien, innan det blir slutspel. Jesper hoppas på stort stöd från läktarhåll, där han tar fram matchen mot Göteborg som ett exempel.

– Publiken hjälpte oss att vinna den matchen! Som jag sade tidigare, publiken är en sådan viktig del i sporten. Man tänder till de där sista procenten när man hela tiden hör stödet på läktaren!

Foto: Calle Appelqvist