Nyheter

Chevron
Discovery utökar sitt engagemang i Svenska Futsalligan – sänder 25 matcher

Discovery utökar sitt engagemang i Svenska Futsalligan – sänder 25 matcher

I takt med att Svenska Futsalligans (SFL) publiksiffror och intresse har ökat så har att Discovery valt att öka sitt engagemang till denna säsongen. Den här säsongen direktsänds hela 25 matcher på Eurosport.
– De tv-sända matcherna visar hur fantastiskt sport futsal faktiskt är, säger Lasse Ternström, Ligaansvarig Svenska Futsalligan på Svensk Elitfotboll.

Säsongen 2018/2019 direktsände Discovery tio matcher från SFL på Eurosport. 2019/2020 kommer ännu mer futsal att synas i tablån. Med start den 3 november visas Örebro FC och Hammarby IF och sedan rullar det på med matcher hela vägen fram till jul. Totalt kommer 25 matcher att sändas på Eurosport under säsongen. Åtta av dessa visas under hösten.

– Vi märker av att intresset för futsal växer ute i landet och därför känns det bra att vi nu uttökar vår satsning och direktsänder ännu fler matcher denna säsong, säger Hanif Hosseini, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport, säger Hanif Hosseini, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport.

SFL är under ständig utveckling. I år deltar tolv lag i den rikstäckande ligan där alla möter alla på hemmaplan och bortaplan. Svensk mästare blir den klubb som vinner det återinförda SM-slutspelet som avgörs under våren. Förra årets ligaspel gjorde att futsal flyttade fram sina positioner i Sverige på alla plan. I år är förhoppningen att ligan utvecklas ännu mer.

– De tv-sända matcherna är jätteviktiga för oss. De gör de redan inbitna mer intresserade av ligan och de fångar upp en ny målgrupp som förhoppningsvis blir intresserade av futsal efter att ha tittat på en match. Tittaren får se hur snabbt det faktiskt går på planen, hur tekniskt sport det är, vilka vackra mål som görs och vilken fin stämning det är på arenorna. Vi är mycket glada för Discoverys engagemang i SFL, säger Lasse Ternström.

Årets upplaga av SFL börjar på lördag med mötet IFK Göteborg – Djurgårdens IF.

Följande SFL-matcher visas på Eurosport under hösten:
3 november: Örebro FC – Hammarby IF
6 november: Borås AIK – IFK Göteborg
13 november: Torslanda IK – IFK Göteborg
20 november: Örebro SK – Örebro FC
24 november: Hammarby IF – IFK Göteborg
8 december: Borås AIK – Hammarby IF
18 december: Örebro SK – Djurgårdens IF

Foto: Calle Appelqvist