Nyheter

Chevron
Diaz: ”Vi är redo för utmaningen”

Diaz: ”Vi är redo för utmaningen”

Hammarby IF vann guldet på hemmaplan föregående säsong, mot IFK Göteborg. Nu ställs man mot samma lag i semifinal, där Bajens Gabriel Diaz väntas få en allt större roll för de regerande mästarna.

Hammarby IF har haft en intressant säsong. Sedan man vann guldet, hemma i Eriksdalshallen mot ärkerivalerna IFK Göteborg, har det hänt en del. En erfarenhet rikare i och med Champions League-äventyret, men också snubblande nära att för andra säsongen i rad ta hem serien. Istället tog Örebro SK hem den.

– Vår säsong har varit lite upp och ned. Vi har haft matcher där vi presterar bra och andra matcher där vi presterar mindre bra, berättar Hammarbys Gabriel Diaz.

Han fortsätter:

– Tittar vi på säsongen i sin helhet så har vi ändå varit med i toppen, från start. Vi låg etta i seriespelet ett bra tag, innan vi förlorade den på målskillnad i sista matchen.

Den vänsterfotade liberon, som även kan spela vinge, har fått allt större förtroende under tränare Daniel Blancos vingar. Efter att ha varit lagkapten i P19-landslaget har han dessutom numera fått förtroendet av Matija Dulvat i herrlandslaget.

– Det är såklart superkul att få chansen i landslaget, och att få representera Sverige!

Vad gäller hans egen säsong känner han också att han utvecklats, både i de taktiska och tekniska aspekterna av spelet.

– Jag hade dock önskat att jag kanske kunde ha bidragit lite mer framåt i form av mål!

I semifinalen mötte man Örebro FC, två matcher som var riktigt tajta. Första matchen borta i Örebro slutade 2-1 till Hammarby, medan returen hemma i Eriksdalshallen slutade 1-1. Det räckte dock för att gå vidare. Nu väntar en finalretur i semifinalen, när IFK Göteborg står för motståndet.

– Vi vet att IFK Göteborg har en bra högstanivå, och att de vill ha revansch från förra årets SM-final. För oss gäller det att vara med från start, och att inte slappna av, oavsett resultat.

Två matcher står från Hammarby IF och guldet, vilket självklart gör att man undrar huruvida det kan bli ett guld denna säsongen igen?

– Självklart går vi för guld i år igen, men det kommer absolut inte bli enkelt. Vi är redo för utmaningen!

Matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby spelas under söndagen den 14 mars, med sändningsstart klockan 14.00 i Eurosport 1 samt Discovery+.

Foto: Bildbyrån