Nyheter

Chevron
Dessa lag möter varandra i kvartsfinal

Dessa lag möter varandra i kvartsfinal

Spelordningsmötet för kvartsfinalerna i Svenska Futsalligan hölls under måndagsmorgonen, där de bästa slutspelslagen fick välja vilket lag de ville möta i kvartsfinal. Framför oss har vi nu fyra riktigt spännande kvartsfinaler!

I och med grundseriesegern var Hammarby IF först ut att välja motståndare av AFC Eskilstuna, Örebro FC, Borås AIK samt IFK Uddevalla. Valet föll på seriesexan Örebro FC, ett lag man vunnit över båda gångerna i serien med målskillnad på hela 16-3.

Sportchef Jocke Eriksson kommenterar valet:

– Det är alltid bra matcher mot ÖFC. Att det dessutom brukar vara bra arrangemang med mycket folk, 853 personer senast i Örebro, är inspirerande. Sportsligt har vi ett övertag mot dem den här säsongen, vi har 16-3 i målskillnad efter våra två möten i SFL. Å andra sidan slog de oss i Nordic Futsal Cup i augusti, så det kommer att bli en intressant kvartsfinal. Hur som helst är vi redo och ser fram emot matcherna,.

Efter att Hammarby hade gjort sitt val återstod därmed AFC Eskilstuna, Borås AIK samt IFK Uddevalla för IFK Göteborg, som slutade tvåa i serien. Man valde grannen Borås AIK, som man haft flertalet bataljer mot under åren. Precis som Hammarby har IFK Göteborg två segrar över sin motståndare i serien, med målskillnaden 15-5.

Tränare Nicklas Asp säger såhär om valet:

– I detta läget så känns det lite som att det inte spelar någon roll vilket av lagen vi väljer. Alla har sina styrkor och svagheter, det kommer att bli tufft oavsett motstånd. Nu gick vi helt enkelt på senaste resultatet. Samtidigt är vi väl medvetna om att vi ger Borås tändvätska bara genom att välja dem. Det som hänt i grundserien spelar ingen roll längre. Må bästa lag vinna.

Tredje lag ut var Strängnäs FC, som hade AFC Eskilstuna och IFK Uddevalla att välja mellan. Där föll valet på IFK Uddevalla, en motståndare som man har goda minnen från efter bland annat att man förstörde guldfesten i Agnebergshallen föregående säsong. Denna säsong har det blivit två uddamålsvinster med 7-6 samt 4-3 över bohusläningarna. 

Robin Rosenstam, lagledare i Strängnäs FC, berättar om valet:

– Valet föll på Uddevalla då vi känner att den sportsliga utmaningen gynnar oss i kvartsfinal. Att det blev just Uddevalla är inte så konstigt egentligen, vi har gjort bra matcher mot dem under säsongen. I och med att vi väljer dem så ger vi oss själva förutsättningar att prestera bra. Alla matcher kommer att bli tuffa, oavsett motstånd, men det här motståndet passar oss bra tycker vi.

Till sist återstod fyran Skoftebyns IF, som därmed möter AFC Eskilstuna. Skoftebyn som bekant inledde säsongen mot just AFC fick se sig besegrade i den matchen, trots offensiv dominans. I returmötet blev det 2-2, i en tät och jämn match.

Kvartsfinalerna i Svenska Futsalligan 2019/2020

Kvartsfinal 1
Örebro FC – Hammarby IF (9/3)
Borås AIK – IFK Göteborg (8/3)
IFK Uddevalla – Strängnäs FC (8/3)
AFC Eskilstuna – Skoftebyns IF (8/3)

Kvartsfinal 2 
Hammarby IF – Örebro FC (16/3)
IFK Göteborg – Borås AIK (14/3)
Strängnäs FC – IFK Uddevalla (15/3)
Skoftebyns IF – AFC Eskilstuna (14/3)

Foto: Calle Appelqvist