Nyheter

Chevron
Den anonyme landslagsspelaren

Den anonyme landslagsspelaren

Jesper Thorsell. För många en anonym spelare från Skoftebyn som blivit bofast i landslaget. Så vem är då denna mystiska spelare?

Efter att ha debuterat i landslaget under våren har Skoftebyns Jesper Thorsell fått fortsatt förtroende av Matija Dulvat, nu senast i dubbellandskampen mot Frankrike i Gävle.

– Självklart är det väldigt smickrande och roligt. Ju mer man tänker på det, ju större känns det. Det är ändå något speciellt att få ta på sig landslagströjan, berättar Jesper Thorsell för svenskafutsalligan.se.

För många kanske det inte ringer en klockan när man säger Jesper Thorsell. Ute på planen är han inte den spelare som står för tekniska nummer, utan snarare än stabilitet. Det brukar bland annat sägas att Jesper Thorsell sällan gör en dålig match, något som också beskriver hans spelstil.

– Man kan tänka sig att det är på grund av den spelstilen jag har som gör att jag inte sticker ut så mycket, eller gör de snygga finterna och målen.

Läs också: Ayranci till Hammarby: ”Det kan bara sluta på ett sätt”

Däremot har Thorsell inget större behov av att synas eller höras, det viktigaste för honom är en solid insats på planen. Hur beskriver han då sin egen spelstil?

– Jag skulle säga att jag är en stabil spelare som ofta är jämn i mina prestationer. Sen har jag väl mina starkaste sidor i det defensiva kombinerat med ett bra rörelsemönster.

På planen tar han alltså ett stort defensivt jobb och löper mycket. Det faktum att han är vänsterfotad ger också ett lite extra plus i boken, då det är sällsynt.

– Om man ser till Skoftebyn så är även erfarenheten en viktig del skulle jag tro, då man är en av dem som har varit med längst.

Läs också: Falk vill lyfta Torslanda till nya höjder

Kommande säsong blir det en rikstäckande liga med 26 matcher, något som Jesper Thorsell ser fram emot. Sedan innan satsar han bara på sin futsal, vilket gör att de ökade antalet matcher är välkomnat.

– Jag tycker det är jätteroligt att det blir en serie med de bästa lagen i Sverige. Jag tror att futsalen kan växa mer av det och skapa större intresse bland gemene man. Sedan slipper det bli tjöt vilken serie som är bäst av den norra och södra!

Jesper Thorsell är ödmjuk, inte bara på planen utan även utanför. En klassisk lagspelare som sätter laget för jaget, som man kan lika på match efter match. Vad tror han då om lagets chanser i serien?

– Som vanligt tror jag den största utmaningen för oss blir att kunna ha kontinuitet i laget, att alla spelare är tillgängliga. Det gäller att ha en bred trupp nu när serien är så lång!

Läs också: Hela havet stormar: ”Det tar tid att bygga upp ett lag”

En intressant säsong väntar alltså, för Skoftebyn, svensk futsal och inte minst Jesper Thorsell. 26 matcher och ett par landslagsmatcher lär räcka och bli över för att sina futsalabstinensen. Frågan är bara, när serien är över och alla matcher är spelade, var hamnar Skoftebyn i tabellen? Den så ödmjuke Thorsell väljer att lägga ödmjukheten åt sidan för en stund och sticker istället ut hakan.

– Vi blir etta eller tvåa.

Text & Foto: Tobias BW Granberg