Nyheter

Chevron
Cirak: ”Vi kommer att chocka många lag”

Cirak: ”Vi kommer att chocka många lag”

Föregående säsong fullständigt sprutade han in mål för sitt Strängnäs, något som var en stark bidragande orsak till att klubben tog steget från division 1 till Svenska Futsalligan. Adnan Cirak har inget annat i siktet än att överträffa sig själv kommande säsong.

35 poäng på sex matcher är ett facit som talar för sig själv. Som nykomlingar i ligan blir det därför oerhört viktigt att ha spelare som kliver fram och kan göra poäng, en roll Adnan Cirak gärna tar på sig.

– Mål kommer det att bli, frågan är bara hur många, berättar Adnan Cirak för svenskafutsalligan.se.

Läs också: Succécoachen: ”Vi jobbar stenhårt för varandra”

28-åringen har en gedigen fotbollsbakgrund där han spelat på hög nivå, något som också gjort att han har fått en stor roll i Strängnäs. Därför var det inte heller något snack om att han ville fortsätta i föreningen.

– Strängnäs är mitt hem, laget och spelarna är min familj så det var inget svårt val.

Av andra beskrivs han som en stor vinnarskalle, något man märker både på träning och match. Han vill vinna. Även i omklädningsrummet brukar han ta ton och visa vägen för sina lagkamrater. När han får beskriva sig själv som spelare väljer han däremot att fokusera mer på sina fysiska färdigheter.

– Jag är en stark pivot som har ett bra skott och teknik.

Läs också: Spännande tider väntar

Som nykomling är det alltid tufft, dessutom när många andra föreningar har hållit till i Svenska Futsalligan sedan starten. Oddsen pekar på att man kommer att få fightas i nedre halvan av tabellen. Adnan däremot tror att man kan överraska.

– Jag tror att vi kommer att chocka många lag eftersom att man underskattar oss.

Läs också: Svedberg till landslaget: ”Det är givetvis stort”

Tomas Arena står förväntansfull inför Strängnäs Futsals premiärsäsong i Svenska Futsalligan, där Adnan Cirak hoppas kunna göra sitt för att laget skall nå framgång. Första hemmamatchen spelas den 20 oktober. Motståndet lär bli tuff då regerande mästaren IFK Uddevalla kommer på besök.

Text: Tobias BW Granberg
Bild: Robin Rosenstam