Nyheter

Chevron
Cirak: ”Jag har alltid varit en målskytt som gjort mycket poäng”

Cirak: ”Jag har alltid varit en målskytt som gjort mycket poäng”

Vi har längtat över hela sommaren, och snart är väntan över! Svenska Futsalligan 2019/2020 drar igång om 39 dagar, då IFK Göteborg tar emot Djurgårdens IF. Och siffran 39 får oss givetvis att tänka på Adnan Cirak, som stänkte in just 39 baljor för Strängnäs FC föregående säsong.
– Jag har alltid varit en målskytt som gjort mycket poäng, säger Adnan Cirak till svenskafutsalligan.se.

Adnan Cirak hade självförtroende redan föregående år, då han kom från en stark säsong med Strängnäs i division 1. Däremot skulle första säsongen i SFL för Strängnäs bli tuff.

– Det var tufft att komma in som nykomling, man visste inte hur bra de andra lagen var och om vi skulle klara nivåhöjningen.

Läs också: Kristian Legiec till Örebro SK

Få var det nog som skulle tro att just nykomlingen Strängnäs som skulle göra flest mål i ligan, och att man dessutom skulle sitta inne på den mesta målgöraren. Frågan är vad hemligheten bakom detta var?

– Jag tror inte det finns någon hemlighet som jag direkt kan peka på, utan helt enkelt är jag en bra futsalspelare som alltid kommer till chanser och sätter mina lägen. 

Efter en fin säsong med Strängnäs, där man dessutom klarade kontraktet, fick då Cirak chansen i landslaget. En chans som han också hade längtat efter.

– Det var smickrande att få chansen i landslaget! Jag har alltid haft höga mål och krav på mig själv. Att få bekräftelse på att man gör något bra och att bli uttagen i landslaget är något jag är stolt över.

Läs också: Tuffa matcher när nordiska lagen drabbades samman

Sedan en tid tillbaka är det alltså klart att Cirak fortsätter i Strängnäs, som radat upp flera starka förvärv i bland annat Adam Kasa från Hammarby och Yanku Marrah från Nacka. Den sistnämnda blev precis uttagen till nästa landslagssamling i Karlskrona den 23-24 september tillsammans med just Adnan Cirak.

– Kommande säsong tror och hoppas jag att vi kan vara med och fightas om en slutspelsplats. För egen del hoppas jag ta ytterligare kliv i min utveckling och bli en mer komplett spelare.

Läs också: Avdic till Cypern: ”Jag tror han fick tinnitus av mitt vrål”

Strängnäs går in i serien den 13 oktober när man åker till Örebro för att möta Örebro FC, vilket för övrigt är samma öppningsmotståndare som Strängnäs hade föregående säsong. Däremot hoppas man nog inte på en favorit i repris, då man förlorade den matchen med 10-2.

Bild: Tobias BW Granberg