Nyheter

Chevron
Caliskan: ”Våra bästa spelare måste kliva fram”

Caliskan: ”Våra bästa spelare måste kliva fram”

Han är nyckelspelaren som tack vare ett rött kort i sista omgången fick följa första kvartsfinalen från sidan, och som nu är redo för att göra intåg i kvartsfinal två, när allt skall avgöras. Möt Örebro FC:s Dildar Caliskan, målvakten som ibland spenderar mer tid utanför sitt eget straffområde än innanför.

Säsongen för Örebro FC startade inte så bra, där man saknade flera spelare och förlorade flera matcher. 

– Jag tycker vår säsong startade dåligt, därefter har vi vänt det totalt. Framför allt har det med kvaliteten på spelare tror jag. Flera av våra nyckelspelare, som Ignatius Malki, Fredrik Johnsson och jag var inte med från början, och det tycker jag att man märkte tydligt. Under säsongens gång vände vi de dåliga resultaten i början helt, och har visat att vi är något att räkna med.

Efter att varit klart för slutspelet under ett par omgångar hade Örebro FC en sista match i serien borta mot Libertá FC, som också inte hade något att spela för då de låg under slutspelsstrecket. En match som skulle kosta Caliskan väldigt mycket.

– Det var jobbigt att inte få spela, särskilt när man tog ett sådant klantigt rött kort som jag gjorde. Nu blev det som det blev…

Han berättar att följa matchen från sidan är mycket värre än att spela den, han blev nervös, svettig och tyckte det var oerhört jobbigt att inte kunna påverka något.

Matchen skulle vara tät och målfattig, där Hammarby skulle ta hem segern med 2-1 i Gamla Idrottshuset. Returen spelas under fredag i Eriksdalshallen, där Caliskan är redo att visa vad han går för.

– Jag tror returen blir tät. Det kommer vara ganska målsnålt, möjligtvis att det kan rinna iväg om något lag tar ut målvakten. Annars tror jag som sagt på en målsnål match med få misstag från båda lagen!

Vad är det då som krävs från Örebro FC och Dildar Caliskan för att man skall vända underläget från första matchen och ta hem kvartsfinalserien?

– För att vinna mot Bajen måste vi göra lika få misstag som de gör, de är disciplinerade, vilket vi också måste vara för att vinna. Jag tror vi kan straffa dem i 5 mot 4-spelet!

Han påpekar vad gäller det egna spelet att det är viktigt att de bästa spelarna kliver fram.

– Vi har inte lika bra bredd som Hammarby, men vi har några riktigt vassa spelare som måste kliva fram, vilket jag tror att vi kommer att få se i matchen!

En av de spelarna är just han själv, som brukar kunna ses i målprotokollet framåt. Så, får vi se något mål av Dildar?

– Jag skall börja med att inte släppa in något mål, säger han och skrattar. 

Han fortsätter:

– Sedan förmodligen kan jag göra mål. Det viktigaste för oss är att vi tar oss till semifinal, men man vet aldrig, helt plötsligt kanske jag lägger något skott i krysset!

Foto: Calle Appelqvist