Nyheter

Chevron
Blanco: ”Det kommer bli tufft!”

Blanco: ”Det kommer bli tufft!”

Hammarby IF vann två guld i rad innan man blev utslagna i semifinalen föregående säsong. Denna säsongen slutade laget på en sjätteplats i grundserien. Oväntat för vissa, som gjorts sig vana att se Hammarby slåss i toppen de senaste säsongerna.
– Vi har blandat resultaten, berättar Daniel Blanco, tränare i Bajen.

Tolv segrar, två oavgjorda matcher samt åtta förluster var facit i grundserien för Bajen. 38 ihopskrapade poäng, vilket är 15 mindre än grundserievinnarna Örebro SK. Det var kanske inte det som man förväntade sig av Hammarby IF inför säsongen.

– Säsongen har varit okej med tanke på att vi har gått runt på många spelare, för att testa! Vi har blandat resultaten, men vi vet också hur man höjer sig. Vi har sagt från början att det är i slutspel som det gäller!

Då Hammarby hamnade på plats sex i tabellen innebar det också att man var ett av de lagen som de högre rankade kunde att välja när det vankades kvartsfinal. Örebro SK, som vann grundserien, valde att möta Norrköping. IFK Göteborg valde att möta Stallarholmens SK. Därefter var det Borås tur, som lite oväntat enligt vissa, valde att möta Hammarby.

– Kvartsfinalserien mot Borås var tuff. Vi visste att Borås gjort det väldigt bra denna säsongen. Nu hade vi marginalerna på vår sida och lyckades gå vidare, säger Blanco.

Två noll i matcher betydde avancemang, där rivalerna Örebro SK valde att möta Bajen, framför Uddevalla FC.

– ÖSK är ett väldigt bra lag med duktiga individualister som kan avgöra matcher. Det kommer bli tuffa, men också väldigt bra matcher mellan oss!

Kan du avslöja något kring hur du tror att mötena går?

– Vi har vår matchplan och kommer jobba utifrån det!

Matchen mellan Örebro SK och Hammarby IF spelas den söndagen den 24/3, avspark 16.00 i Gamla Idrottshuset. Om du inte kan se matchen live sänds den även på Discovery Plus.

Foto: Tobias BW Granberg