Nyheter

Chevron
Basberber: ”I år ligger pressen på Djurgården”

Basberber: ”I år ligger pressen på Djurgården”

Foto: Jocke Eriksson

Michel Basberber inledde föregående säsong i Hammarby IF som tränare. Denna säsongen har han istället blivit en självklar spelare för Bajen, som även fått förtroendet att bära lagkaptensbindeln.

Från bänken – rakt in i hetluften. Michel Basberber är en rutinerad spelare med många matcher i SFL på sitt CV, men att han skulle bli en av Hammarbys kanske mest betydelsefulla spelare denna säsongen var nog aldrig tanken när han blev tränare för en säsong sedan.

– Jag tycker inledningen på säsongen är helt okej, med tanke på att vi har många nya spelare i truppen. Vi har tagit jobbet för varandra och gett alla lag en riktigt tuff match, berättar Basberber för svenskafutsalligan.se.

Läs också: Mäktiga Stockholmsderby – vem går vinnande ur striden?

Michel berättar att två matcher sticker ut än så länge denna säsongen, dels kämpainsatsen i Göteborg där man kunde vinna en riktigt betydelsefull match, men också bottennappet mot Norrköping som man förlorade med 6-5.

– Vi kämpar till oss tre poäng borta mot IFK, medan vi gör en bedrövlig försvarsinsats hemma mot Norrköping.

Derbyt tycker han inte betyder mycket bara för Stockholm, utan för hela Sverige.

– Den mediauppmärksamhet som matchen drar till sig för att sporten tar stora kliv vad gäller publik och press. Jag var med om två förluster förra året mot Djurgården och är extremt revanschsugen.

Läs också: Aramesh: ”Vi vinner med uddamålet – jag avgör”

Han tycker att Hammarby tar stora kliv i sin utveckling för varje match och väljer istället att putta över favoritskapet till Djurgården.

– I år ligger pressen på DIF.

Hur skulle du beskriva Djurgården?

– De är ett lag som aldrig ger upp och kör 100% i alla lägen. Vi måste se upp med deras omställningar. 

Matchen tror Basberber blir jämn, men att man tillslut vinner med 5-3. Kanske kan hans fantastiska inledning denna säsongen bidra till segern?

– Jag är väldigt nöjd med min inledning än så länge. Jag var väldigt nära att lägga skorna på hyllan inför förra året, men en bra försäsong gjorde att jag gav det ett år till. I laget försöker jag bidra med min rutin till de yngre spelare som kommit in. 

Vidare berättar han att matchen mot Djurgården också kan bli hans sista.

– Jag väntar tillökning i familjen om fyra dagar, så detta kan vara min sista match på ett bra tag.

Läs också: Mäktiga Stockholmsderby – vem går vinnande ur striden?

Matchen mellan Hammarby och Djurgården börjar 15.00 i Eriksdalshallen. Kan du inte vara på plats sänds den även i Eurosport 1 samt Eurosport Player.

Tobias BW Granberg