Nyheter

Chevron
Azizi vill ta IFK Uddevalla till ett nytt guld

Azizi vill ta IFK Uddevalla till ett nytt guld

IFK Uddevalla är laget som efter några säsongers ombyggnation ser ut som en riktigt het kandidat till guldet. I laget finns det många spelare som var med förra gången det spelades om SM-guldet. Där finns också Noraldin Azizi, som är relativt ny, men viktig spelare för Uddevalla.

Allt började i IFK Uddevalla för ett par år sedan. En 15-åring Noraldin Azizi tränar med laget som dominerar svensk futsal för stunden. Han får inte spela några matcher, men är med och lär sig.

– Efter några år gick jag vidare till Diaspora som spelade i division 1. Det var mer som ett kompisgäng. Vi kvalificerade oss till kvalet till SFL två år i rad, men det gick inte hela vägen.

Resan gick därefter vidare till IK Oddevold Futsal, som spelade i division 2. Laget vann serien, men även där fick Noraldin se sig besegrad i ett kval, när laget misslyckades att kvalificera sig för division 1.

– Då kände jag att det var dags att gå till Uddevalla igen. Allt kändes rätt.

Resan därefter har gått väldigt snabbt. IFK Uddevalla, som fått bygga om både laget och föreningen under ett par år, ligger för närvarande först i SFL. En resa där också många av de som en gång spelade med IFK Uddevalla under storhetstiden kommit tillbaka, hittat tillbaka, och visat för alla andra att man också är tillbaka.

Azizi är också tillbaka, men denna gången inte som en ung spelare som inte får matchtid, utan som en viktig pusselbit i tränare Angelo Vegas lagbygge.

– Vi har många spelare med bra kvalité. Hemligheten tror jag är att vi jobbar som ett lag, vi springer för varandra. Sedan har vi också erfarna tränare och spelare som varit med länge.

Under Nordic Cup fick Noraldin Azizi göra sina första landskamper för Sverige. Redan i första landskampen blev det mål.

– Jag är ny i landslaget, jag försöker få in taktiken, rörelserna och även pressen. 

Han beskriver sig själv som en spelare som kan bidra med poäng, styrka, men även teknik som han ser som en av hans starka sidor. 

– Att spela i landslaget är en dröm. Jag tror det är en dröm för alla att representera sitt land. Jag har alltid haft det som mål, men inte att det skulle komma första säsongen. Det är kul att landslagsledningen ser vad jag är bra på och kan bidra med.

Annars har säsongen varit seg för Noraldin, som dragits med en ljumskada. Skadan har hållit honom borta från spel i både klubblaget och landslaget. Det skulle däremot inte hindra honom från att sätta avtryck direkt när han fick chansen i den blågula dressen mot Grönland.

– Att göra både mål och assist i min landslagsdebut, det kändes extra speciellt.

Det återstår sex matcher av grundserien, därefter skall kvartsfinal, semifinal och final avklaras innan en svensk mästare kan koras. Noraldin tror att han och hans IFK Uddevalla kan gå hela vägen.

– Jag tror att om vi fortsätter som vi har gjort så är det inte omöjligt att ta hem guldet. Först skall vi ta oss till slutspel. Därefter får vi ta match för match.

Foto: IFK Uddevalla