Nyheter

Chevron
Ayranci till Hammarby: ”Det kan bara sluta på ett sätt”

Ayranci till Hammarby: ”Det kan bara sluta på ett sätt”

Från en Stockholmsklubb till en annan – den välkända målvakten Tolga Ayranci lämnar Falcao och förstärker Hammarby IF.

Hammarby klarade sig kvar, med nöd och näppe, i Svenska Futsalligan efter att man vunnit båda sina kvalmatcher. Däremot klarade inte en annan Stockholmsklubb av att kvalificera sig för SFL 2018/2019. Föreningen i fråga är den klassiska futsalklubben Falcao där bland annat Tolga Ayranci spelar. Nu står det däremot klart att det blir en fortsättning för Ayranci i SFL då Hammarby fått målvaktens underskrift.

– Vi gör värvningen för att vi känner Tolga väldigt bra sedan hans år i Falcao. Vi vet att han är en duktig målvakt som framför allt har kvaliteter som många futsalmålvakter saknar, nämligen spelet med fötterna. Jag tror nästan att han hade kunnat vara på gränsen till att platsa i truppen som utespelare faktiskt, berättar Jocke Eriksson som är sportchef i Hammarby.

Läs också: Hela havet stormar: ”Det tar tid att bygga upp ett lag”

Han berättar vidare att det faktum att det är 26 matcher i år gör att man kommer att behöva rulla runt på målvakterna.

– I och med att vi får in Tolga i truppen har vi tre riktigt duktiga målvakter. Utöver Tolga har vi sedan tidigare Poya, som varit ohotad förstamålvakt länge, och Ehsan. Tillsammans bildar de en trio där konkurrenssituationen lyfter alla, fortsätter Eriksson.

Jocke beskriver Tolga som en ganska komplett målvakt som dessutom har potential för landslagsspel.

Läs också: Falk vill lyfta Torslanda till nya höjder

Tolga själv väljer att kommentera flytten till Hammarby såhär:

– Hammarby är ett lag med ambitioner och med flera gamla rävar som vet hur man spelar futsal. De andra lagen i Stockholm är inte där riktigt. Jag vill vara en del av Hammarbys resa inom futsalen.

Han nämner också att det fanns andra anbud, men att Hammarby kändes bäst både på kort och lång sikt. Att beskriva sig själv som målvakt tycker han att andra skall göra, men däremot talar han gärna om hur han ser på sin satsning i futsalen.

– Jag har alltid satsat på futsalen och kommer alltid att göra det. Det var cirka åtta år sedan man vann ett SM-guld i futsal, så det är snart dags igen känner jag!

Läs också: Kostym i all ära – uppkavlade ärmar slår det mesta

På frågan om Hammarbys chanser i serien finns det inga tvivel.

– Jag siktar alltid på att vinna varje match, så om vi vinner som jag siktar borde det bara sluta på ett sätt?

Text & Foto: Tobias BW Granberg