Nyheter

Chevron
Ayranci: ”Det är synd att jag inte får chansen i landslaget”

Ayranci: ”Det är synd att jag inte får chansen i landslaget”

Han är en stor del av det faktum att Hammarby IF släpper in minst antal mål i serien. Samtidigt är han unik i det anseende att han även bidrar framåt i lagens offensiv, där futsalfansen har fått se en och annan soloräd. Möt Tolga Ayranci, ena delen av den framgångsduon i Hammarby.

Hammarby IF besitter minst sagt en intressant målvaktsbesättning i Tolga Ayranci och Benny Lekström. De båda är oerhört erfarna, fast på olika sätt. Ayranci har länge spelat futsal, först i Falcao, för att sedan gå vidare till Hammarby. Benny Lekström å andra sidan har en lång historik av fotboll, bland annat i Hammarby.

Tillsammans bildar de målvaktsduon som släppte in minst antal mål under grundserien. Hur kommer detta sig?

– Vi har spelare som gör jobbet varje dag, som krigar för varandra. Sedan har vi också ett bra ledarteam som lägger upp taktiken på ett bra sätt. Addera det faktum att vi har två bra målvakter som vinner matcher åt oss. Jag skulle säga att vi har seriens bästa målvaktspar, berättar Tolga Ayranci för svenskafutsalligan.se.

Han påpekar också det faktum att man har en oerhört bra lagsammanhållning i laget, vilket gör att man löper de där extra metrarna som kanske också behövs för att rädda ett mål.

Förutom att släppa in minst antal mål i serien vann man den också, vilket gjorde att man skapade sig bästa förutsättningar inför slutspelet.

– Vi vinner serien för att vi har en bred trupp med mycket spets. Vi är en lagmaskin där spelarna har olika kvalitéer som kompletterar varandra. Sedan är det givetvis en bidragande orsak att vi har seriens bästa defensiv.

Förutom att förhindra mål bakåt så har vi blivit vana att se Tolga springandes framåt, sugen på att finta förbi en motståndare och trycka in bollen i motståndarmålet. Utöver det används han flitigt i Hammarbys jokerspel, vilket ger laget ytterligare en dimension i sitt spel. Däremot är han inte nöjd av sitt offensiva spel under säsongen som varit.

– Jag är besviken hittills på min målskörd! Jag hade önskat att jag hade gjort lite fler mål. Även om det kanske ser ut som att jag är oerhört hungrig på att göra mål när jag går framåt är det inte hela sanningen, det är faktiskt tränarna som vill att jag skall gå ut och något vi tränar på.

I grundserien har man ofta alternerat målvakterna i Hammarby, vilket gjort att Ayranci fått sitta en del på bänken, medan Benny Lekström vaktat stolparna. 

– Benny har gjort det väldigt bra. Jag blir själv stolt när jag ser honom, för allt han gör på en futsalplan i stort sett är saker jag lärt honom. Samtidigt lär han mig väldigt mycket också, jag menar han har spelat fotboll på en hög nivå så länge. Vi kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt.

Tolga själv säger att han kanske inte sticker ut lika mycket som målvakt i år, men att han har förbättras och blivit jämnare.

– Jag känner att jag inte gjort en enda dålig match i år, så det är synd att man inte får chansen i landslaget. Jag har kvalitéer som landslaget skulle ha nytta av.

I kvartsfinalen ställs man nu mot Örebro FC, borta i Idrottshuset. De tidigare två mötena har slutat i vinst för Hammarby, något som Tolga hoppas talar för dem.

– De är ett bra lag och en kvartsfinal är alltid en kvartsfinal. I slutspel kan allt hända! ÖFC är ett bra motstånd, samtidigt som vi har plusstatistik mot dem i år. Jag tror vi vinner!

Matchen mellan Örebro FC och Hammarby spelas på söndag den 8 mars och har matchstart 19.45 i Nya Idrottshuset, Örebro. För de som inte kan se matchen live sänds den givetvis också i appen SFL Live.

Foto: Calle Appelqvist