Nyheter

Chevron
Äntligen kvartsfinal i SFL

Äntligen kvartsfinal i SFL

Slutspelet i Svenska Futsalligan rivstartar under söndagen, när hela sex lag drabbar samman i tre olika möten. Det är upplagt för riktigt intressanta möten, med allt från nykomlingar till storfavoriter som kommer göra allt i sin kamp om det efterlängtade guldet.

Första kvartsfinalen ut är den mellan AFC Eskilstuna och Skoftebyns IF i Stiga Sports Arena klockan 17.00

Nykomlingarna, tillika hemmalaget, AFC Eskilstuna har imponerat på många under sin första säsong i Svenska Futsalligan. Inför säsongen frågade vi alla tränarna var man trodde lagen skulle sluta, där Eskilstuna hamnade sist. Kanske har detta gett AFC motivation att motvisa alla tvivlare?

I laget har man bland annat Ayoub Abassi, som visat prov på en fin offensiv och ställt till det för många försvar. Facit i grundserien blev 19 matcher och hela 24 mål, vilket gjorde att han slutade fyra i skytteligan. För sina insatser har han också fått chansen i Matija Dulvats landslag.

Motståndarna är Skoftebyns IF, som också var det första laget som mötte AFC Eskilstuna i Svenska Futsalligan. Den matchen vann Eskilstuna, efter två mål av bland annat Ayoub Abassi. Om det var någon ljuspunkt att ta med från den matchen för Trollhättanlaget var det Maicon Tauan, som stod för Skoftebyns enda mål i matchen.

Brassen har varit ett stort utropstecken under säsongen och har tillsammans med sina tre lekkamrater Andy, Xuxa och Guime bjudit på samba-futsal. Tauan är den spelare som synts mest i målprotokollet, där han efter 18 matcher hamnade på 23 fullträffar.

Andra mötet startar 17.15 mellan Borås AIK och IFK Göteborg. De båda lagen från Västsverige har mötts många gånger i Boråshallen, på det snabba parkettgolvet. Förhandsfavoriter lär IFK Göteborg vara, som tippades att ta hem serien av tränarna inför serien. Nu blev det en andraplats, då Hammarby tog hem serien.

Laget kryllar av landslagsspelare, Emilio Rossi, Fehim Smajlovic, Petrit Zhubi, Nima Kadivar, Viktor Jansson och Pascal Olsson tillhörde alla den trupp som Matija Dulvat tog ut till EM-kvalet. Dessutom har man den rutinerade Simon Chekroun som lagkapten, tillsammans med flera spelare som varit med länge nu.

Hemmalaget Borås AIK har haft en bergochdalbana under säsongen, där man blandat och gett. Nu är man i slutspel och verkar dessutom ha hittat tillbaka till det spel som så länge gjort Boråsarna framgångsrika. I laget återfinns trotjänare som Henrik Svedberg, Irfan Delimedjac och Ricky Lundberg som väntas axla ett stort ansvar på och utanför planen.

Det sista mötet under söndagen är det mellan IFK Uddevalla och Strängnäs FC i Agnebergshallen. IFK Uddevalla, som verkligen har haft motvind denna säsongen, tog sig mot alla odds vidare till slutspel. Många har räknat ut dem flera gånger om, men man har visat på en stark moral i laget och även bjudit upp till riktigt vass futsal.

Strängnäs FC har under sin andra säsong fortsatt att spruta in mål framåt, där bland annat skyttekungen Adnan Cirak fortsatt att leverera. 45 mål på 20 matcher är ett makalöst facit. Samtidigt har man förbättrat det som var akilleshälen under fjolårssäsongen, nämligen defensiven. Med nya tränaren Alli Darwich, som är gammal målvakt, har försvaret tajtast till och blivit mer disciplinerat.

AFC Eskilstuna mot Skoftebyn samt IFK Uddevalla mot Strängnäs FC ses, förutom live, på appen SFL Live.

Matchen mellan Borås AIK och IFK Göteborg sänds på Eurosport 1, Eurosport Player samt Dplay med sändningsstart 17.00.

Matcher under söndagen:

17.00 AFC Eskilstuna – Skoftebyns IF (Stiga Sports Arena)
17.15 Borås AIK – IFK Göteborg (Boråshallen)
18.30 IFK Uddevalla – Strängnäs FC (Agnebergshallen)

Foto: Calle Appelqvist