Nyheter

Chevron
Anel Coralic: ”Derbyt betyder mycket”

Anel Coralic: ”Derbyt betyder mycket”

Foto: Tobias BW Granberg

Anel Coralic har gått från klarhet till klarhet på sistone. Efter en stark säsong i ÖSK Futsal valde han inför säsongen att gå över till lokalkonkurrenten Örebro FC. Där har det blivit sex raka vinster – och sex mål från landslagsspelaren Coralic.

Säsongsinledningen är inget att klaga på, inte om man frågar Coralic. Full pott trots flera tuffa matcher visar på styrka enligt honom.

– Jag skulle säga att framgångsreceptet är att vi verkligen spelar som ett lag där alla ger allt för varandra. Vi har mycket folk på träningarna där alla vill utvecklas. Sedan har vi en bred trupp vilket är otroligt viktigt.

Läs också: Klassiska Örebroderbyt inleder derbyveckan

Örebroderbyt har under flera år byggts upp till något alldeles speciellt i staden. Runtom på stan börjar helt plötsligt alla prata futsal och huruvida utgången kommer bli.

– Derbyt betyder mycket. Det brukar vara fullsatt och det pratas mycket om matchen på stan. Det är självklart att man vill vinna derbyt och bjuda publiken på en bra match. 

Anel har hunnit uppleva en del derbyn i sin futsalkarriär. Den senaste säsongen blev det en vinst och en förlust. Då var det i ÖSK-tröjan, nu blir det istället i ÖFC-tröjan.

Läs också: Johnsson om framgången: ”Jag har mycket att tacka Skoog för”

– Det är såklart lite blandade känslor att möta det laget man spelade för i några säsonger. Men nu spelar jag för Örebro FC och då gör jag allt för dem och kommer göra allt även för att vinna denna match och som jag sa tidigare så vill man verkligen vinna derbyt, det är inget att sticka under stolen med. Man vill vara bäst i stan.

Vad talar för att ni kommer gå vinnande ur derbyt?

– Vi är ett lag som jobbar hårt för varandra och är ödmjuka inför varje match. Självklart är målet att vinna matchen.

Motståndarna ÖSK ser han som ett starkt kollektiv, som liknar ÖFC på många sätt. Båda lagen jobbar hårt, inte bara individuellt utan även för laget. Anel väljer också att höja ett varningens finger för ÖSK:s omställningar.

– De gillar att ligga lågt och kontra, berättar han.

Läs också: Rohman om landslagsuttagningen: ”Helt obeskrivligt”

Hur tror du matchen slutar?

– Jag tror att om alla är hundra procent koncentrerade, fortsatt ödmjuka inför uppgiften och jobbar lika hårt för varandra i denna match så går vi vinnande ur derbyt! Det skulle vara otroligt skönt att fortsätta med sjunde raka segern och derbyvinst på en och samma gång.

Tobias BW Granberg