Nyheter

Chevron
Andersson: ”Vi har haft en tuff månad”

Andersson: ”Vi har haft en tuff månad”

Foto: Tobias BW Granberg

Krister Andersson och Skoftebyn är i många sammanhang en synonym. Lagkaptenen frontar inte bara klubbens satsning Inside Skoftebyn, han visar även vägen på planen.

Förra säsongen var tuff för Skoftebyns lagkapten Krister Andersson. Lagkaptenen har ofta varit en offensiv kraft där han bidragit med mål framåt, men målskyttet ville säg inte. I år är det en helt annan historia, där han redan gjort åtta mål på elva matcher.

I matchen mot Torslanda borta blev det ett mål för Andersson, i en match man kunde vinna med 6-4.

– Jäkligt härligt seger som satt långt inne, de är extra sköna, säger han till svenskafutsalligan.se efter matchen.

Första halvleken skulle bortalaget inledde starkt, där man tog ledningen genom Fredrik Larsson efter en snabb fast situation som Torslandaförsvarna inte hann reagera på. Ledningen kunde utökas genom Haidar Bejan, innan Torslandas Tobias Haglund reducera och därefter kvittera.

Läs också: God Jul

Början på andra halvlek skulle bli en riktig chock, efter att Torslandas Isak Larsve satte 3-2. Skoftebyn låg för första gången under i matchen, och det såg lite trögt ut.

– Vi kommer in i gamla inomhusfotbollstänket. Vi springer och stressar när bollen gått över linjen för att slå en inspark. Sedan står vi stilla och försöker spela futsal. Då är Torslanda starka, de väntar in oss, när vi står stilla och inte har någon fart kliver de upp och pressar oss.

Matchen böljade, men Skoftebyn kunde till slut hålla undan och vinna.

– De (Torslanda) är väldigt individuellt skickliga på att utmana och spela på chans, så jag tycker det är starkt att vi håller i och vinner.

För den som var på plats i Torslandahallen hördes en hög och tydlig stämma från både bänken och planen. Krister Andersson såg till att både peppa och driva på sina lagkamrater, vilket också gav effekt på planen.

– Man måste komma igång i futsal. Du måste ge varann energi, mycket sitter i huvudet. Är man nere så måste man ta sig upp, det är det jag försöker med när jag pushar mina lagkamrater.

Läs också: Skrällarns omgång – ÖFC upp i serieledning

Efter att Fredrik Larsson fullbordat sitt hattrick fick publiken höra Krister skrika ”jag älskar när han har en sådan här dag”, ett resonemang han utvecklar:

– Fredrik har en fantastisk dag, det är såhär man vill ha honom. Han får dåliga lägen i dåliga vinklar, men lyckas ändå smälla in dem. Vi har haft Jihad (Nashabat) i år som klivit fram många gånger tidigare. Idag hade vi inte det, då klev Fredrik fram istället.

I flera skadade spelares frånvaro har andra spelare fått kliva fram, båda nyförvärven Haidar Bejan och Jihad Nashabat bland annat. Det har också betytt att Krister Andersson tagit sin nygamla position som libero, längst bak i banan istället för längst fram. Ändå var han först på det långa utkastet av Arvid Sterner i slutet av matchen.

– När ett lag ställer sig högt som Torslanda gjorde är det bara att löpa allt man har i djupet, då kan man få ett gratisläget som jag fick. Klart värt det, säger han och skrattar lite.

Segern var välbehövlig för Skoftebyn, som vill hänga på lagen i toppen. För tillfället ligger man femma i tabellen på 22 poäng, fem poäng upp till ettan Uddevalla.

– Vi har haft en tuff månad, Carl Lext och Jesper Thorsell har varit skadade sedan tidigare, men utöver det har ett par till spelare fallit bort. Förlusterna mot Örebro SK och Hammarby svider, vi hade velat vinna dem och hänga på i toppen. Men det är en lång serie och många fler poäng kvar att spela om.

Läs också: Mästerlig touch på kommande TV-matcher

Redan på söndag har man chansen att ta ytterligare en seger då Djurgårdens IF kommer på besök till Arena Älvhögsborg. Veckan därpå, den 12 januari, spelar man dessutom årets första TV-match när IFK Göteborg kommer på besök, en match som brukar locka storpublik till ”Borgen”.

Tobias BW Granberg