Nyheter

Chevron
Alen Rastoder: ”Vi förlorar med 8-2”

Alen Rastoder: ”Vi förlorar med 8-2”

Foto: Marcus Titus

Förra säsongen var Örebroderbyt lite extra viktigt för Alen Rastoder som då tillhörde ÖFC. Motståndarna var inte bara lokala rivaler, utan i motståndarlaget fanns även brorsan Amel Rastoder. En seger betydde således inte bara en derbyvinst utan också en vinst över brorsan. I år är det annorlunda efter att Alen gått tillbaka till ÖSK för att förenas med Amel och sitt gamla lag.

Säsongsinledningen har varit blandad för ÖSK. I premiären mötte man Nacka, där matchen länge stod och vägde. I slutminuterna kunde Nacka göra 1-0, ett resultat som också stod sig till matchens slut.

– Efter det hade vi tre raka vinster innan vi mötte Uddevalla. Jag tycker vi hade Uddevalla större delar av matchen men misstagen fäller oss och de tar tre pinnar, berättar Alen Rastoder för svenskafutsalligan.se.

Överlag tycker han att man har gjort det bra, trots den stora omsättning man har haft i truppen. Satsningen som ÖSK gör tycker han är intressant, att satsa på en trupp på 15-16 spelare.

Läs också: Anel Coralic: ”Derbyt betyder mycket”

På onsdag väntar en av säsongens mest prestigefulla matcher när Alens Örebro SK för dagen är gäster i Gamla Idrottshuset. Motståndet är, som de flesta vet, Örebro FC. 

– Ett derby är alltid ett derby. Det ju såna här matcher alla vill spela så det gäller att bevisa vem som är bäst i stan för klubben och för staden. Förlorar man så får man höra det 1 år framåt, och det vill man inte göra.

För hans egna del så tänker Alen inte jättemycket på att det är ett derby, utan han väljer att se det som vilken match som helst. Så länge han och laget följer matchplanen direkt på avspark blir det lugnt, annars kan det bli tufft.

Läs också: Namik Idrizovic: ”Man är förberedd på det oväntade”

Rastoder har som bekant ett förflutet i ÖFC, efter att ha spenderat fjolårssäsongen där. Att möta sina gamla lagkamrater blir därför lite speciellt, även fast alla futsalspelare känner varandra i Örebro.

– Det känns lite konstigt, men ändå inte, eftersom jag har mött ÖFC tidigare när jag var i ÖSK. Sedan har jag fortfarande god kontakt med många spelare och även ledningen när man ses. Det har aldrig varit några ”hard feelings” mellan oss. ÖFC är ett bra gäng som tagit hand om mig på allra bästa sätt, så all respekt till grabbarna och ledningen!

Vad är det som talar för att ni skall gå vinnande ur derbyt?

– Jag tror att efter x antal derbyn så känner de flesta till varandra bra både på och utanför plan. I detta derby så är det lite annorlunda. Vi känner till ÖFC mer än vad de känner till oss inför mötet. De vet inte riktigt hur vi ställer upp eller hur vi kommer spela. Vi och egentligen alla på läktaren vet dock hur de kommer spela, så de har lite ett och annat att tänka på inför mötet.

ÖFC:s styrkor menar han på ligger i att man har flera spelare som kan avgöra matchen på egen hand. För att vinna behöver man därför få dem ur balans. 

Läs också: Klassiska Örebroderbyt inleder derbyveckan

Om ni nu får dem ur balans, vad slutar matchen?

– Jag har lovat mina tjejer där hemma att göra två mål eftersom de fyller år samma dag. Med det sagt så tror jag att matchen slutar 8-2 till ÖFC och jag gör båda målen för oss. Gör jag inte båda målen så är jag nog inte välkommen hem, avslutar Alen skrattandes.

Tobias BW Granberg