Nyheter

Chevron
AFC sist i serien – om man får tro tränarna

AFC sist i serien – om man får tro tränarna

Nykomlingar i serien – och tippade att bli sist i Svenska Futsalligan kommande säsong av tränarna. Det ser mörkt ut för AFC Eskilstuna, i alla fall om man får tro tränarna. Tränaren för AFC Eskilstuna, Osam Abassi, tar det dock det hela med en klackspark.
– Sjukt kul, då går vi in i ligan som underdogs, berättar han för svenskafutsalligan.se.

AFC Eskilstuna skrällde nog många när man gick och vann hemmapremiären mot Skoftebyns IF. Trollhättanlaget som fått ny tränare i Francis Maciel Da Costa och fyra brasilianska nyförvärv skapade en del höjda ögonbryn bland de futsalintresserade. 

– Alla förväntar sig att vi förlorar. Vi kommer att få motbevisa alla och bevisa att vi hör hemma i SFL, säger Osam Abassi.

Att inte vara tippade i toppen brukar leda till att det blir mindre press, då ingen förväntar sig att man skall prestera på topp. Däremot är det alltid smickrande för lagen som blir tippade högt. När man därför blir tippade sist är det kanske därför lätt att tro att tränaren för laget blir besviken, men det blir inte Abassi.

– Skönt att vi inte går in med favoritskap, då kan vi bara överraska!

Osam Abassi känns både ödmjuk och positiv, även om det är många tyckare som redan räknat ut dem. Vinsten mot Skoftebyns IF var därför en liten injektion i rätt riktning, samtidigt som många säkert tänker att det var en engångsföreteelse. Det skulle man motbevisa när man tog sin andra seger mot Torslanda, på bortaplan. Abassi igen:

– Vi ser bara positivt på utmaningen och är sjukt taggade. Som lag känner vi oss redo för SFL, vi vet att vi håller nivån. Vi har jobbat mycket med det kollektiva för att få ett så slagkraftigt lag som möjligt.

Återstår att se hur det går för AFC, och för tränarnas tippning.

Om enkäten
Enkäten skickades ut till tränarna för respektive lag i Svenska Futsalligan. I enkäten fick tränarna tippa vem som vinner SM-guld samt hur tabellen slutar. Resultatet sammanställdes där tabellerna räknades om till poäng.

Frågorna löd ”Vem tror du tar hem SM-guldet? samt ”Hur slutar tabellen?”.

Fem tränare tror att IFK Göteborg vinner SM-guld, två tror på Örebro SK, medan Borås AIK, IFK Uddevalla, Skoftebyns IF, Torslanda IK samt Örebro FC fick en röst var.

Den sammanställda tabellen, hur tränarna i SFL tror att serien slutar, ser ut enligt följande:

1. IFK Göteborg
2. Borås AIK
3. Hammarby IF
4. Örebro FC
5. Skoftebyns IF
6. Örebro SK
7. Torslanda IK
8. IFK Uddevalla
9. Strängnäs FC
10. Djurgårdens IF
11. Nacka Juniors
12. AFC Eskilstuna

Foto: Tommy Andersson