Nyheter

Chevron
AFC Eskilstuna klara för Svenska Futsalligan 2019/20!

AFC Eskilstuna klara för Svenska Futsalligan 2019/20!

Foto: Mikael Einarsson 

Efter en hel säsong av många rafflande matcher stod det till slut två lag som tampades om att avancera till Svenska Futsalligan 2019/2020. Två matcher senare och 80 effektivt spelande minuter står AFC Eskilstuna som segrare och spelar därmed i SFL kommande säsong.

Det har varit en lång resa. 39 lag har kämpat under säsongen som gått för att nå svensk futsals finrum – Svenska Futsalligan. De sex vinnarna i respektive division 1-serie blev efter en första kvalomgång två, som gjorde upp om den åtråvärda platsen till SFL.

Söder Futsal, som åkte ur Svenska Futsalligan 2017, ställdes mot kometlaget AFC Eskilstuna i ett prestigefullt dubbelmöte. AFC Eskilstuna var inför säsongen nykomlingar i division 1, men har övertygat under sin debutsäsong i division 1, där man inte förlorat en enda match.

Första matchen spelades under lördagen, där AFC vann på bortaplan med 3-2, efter två mål av Ayoub Abassi. Under söndagen, mindre än 24 timmar efter första mötet, var det dags för returmötet. Stiga Sport Arena var välfylld, där man fick se en jämn match som slutade 3-3, vilket betyder att AFC Eskilstuna spelar i Svenska Futsalligan 2019/2020.

– Så jäkla skönt! Vi är där vi hör hemma, berättar AFC Eskilstunas lagkapten Isam Abassi för svenskafutsalligan.se när vi når honom efter matchen.

Kvalet var oerhört jämnt, där AFC Eskilstuna bjöds på en rejäl kraftmätning av Söder. Abassi vittnar om att man mötte ett bra motstånd.

– Söder var riktigt bra idag. Ousama (Abassi) får en knäskada tidigt i matchen, då tappar vi mycket. Han bidrar med mycket hjärnan och rörelse. Vi blir lite stillastående, antagligen kände vi av sega ben från matchen igår. Det kände väl Söder också, men de hade inget att förlora.

Under båda matcherna har ett stort stöd på läktaren funnits för AFC Eskilstuna, något som gett en stor positiv knuff för spelarna.

– Vi försöker spela avslappnat, till slut lyckas vi få oavgjort. Totalt sett gör vi en bra insats, allt från spelare till publik på plats. Jag vet inte riktigt om vi förstått vad vi har gjort, men det förstår vi förhoppningsvis imorgon. Nu blir det fira med vänner och familj.

Ett stort grattis till Isam Abassi och resten av AFC Eskilstuna till avancemanget, vi ses i Svenska Futsalligan 2019/2020!

Tobias BW Granberg