Nyheter

Chevron
Abassi: ”Framgången är vår motivation”

Abassi: ”Framgången är vår motivation”

De tog ligan med storm förra säsongen som nykomlingar. Denna säsongen har AFC Eskilstuna fortsatt att segla på framgångsvågen, där man efter fem omgångar toppar Svenska Futsalligan. Landslagsmannen Ayoub Abassi är en stor anledning bakom varför, då han efter fem omgångar toppar ligans skytteliga.

AFC Eskilstuna var föregående säsong underdogen som ingen trodde på. De flesta tippade dem i nedre regionen av tabellen, till och med sist, vilket gav oerhört mycket bensin för laget.

En spelare som varit en stor del i lagets framgång är målskytten Ayoub Abassi, som leder skytteligan på 13 mål för tillfället.

– Framgången är vår motivation, och vilja motvisa alla som underskattar oss hela tiden, berättar han för svenskafutsalligan.se.

Föregående säsong ledde man länge tabellen, men tappade mot slutet. Det blev tillslut en femteplats, med 38 poäng, varav elva var vinster. I kvarten mötte man Skoftebyns IF, som man slog ut, innan resan tog slut i semifinalen mot IFK Göteborg.

– Vi har lärt oss från förra säsongen att vi hela tiden måste vara på tårna. Man straffas om man inte är påkopplad.

För egen del blev det 24 mål på 19 matcher, som gav honom en fjärdeplats i skytteligan. Prestationerna ledde dessutom till att han fick chansen av Matija Dulvat och Nicklas Asp att testa sina vingar i landslaget. Däremot väljer han att snarare lyfta lagets målsättning än sin egen.

– Jag har inga personliga målsättningar. Jag försöker bara köra mitt spel och lyssna på tränaren. Det är inte viktigt för mig att göra mål eller assist så länge laget vinner. Målsättningen denna säsongen är att få en bättre placering än förra året. Helst av allt ett SM-guld.

Under föregående säsong skulle man ha starkt stöd från Eskilstunaborna i Stiga Sports Arena, som skapade en hög ljudkuliss på läktaren. Många har följt laget från början, vilket också spridit futsalen till många i staden.

– I Eskilstuna har det alltid varit stort intresse för futsal, och det ökar hela tiden. Vi i AFC är bortskämda med vår fantastiska publik, det är ligans bästa!

Foto: Calle Appelqvist