Lyckad tränarresa till Spanien

10 september, 2019 kl 21:27

Lyckad tränarresa till Spanien

Tränarna i Svenska Futsalligan åkte under veckan ner till Spanien för att se hur topplagen i Spanien tränar och spelar.
- Under resan har vi fått träffa och diskutera futsal med flera personer som tillhör världseliten inom futsal, berättar Lasse Ternström (ligaansvarig SFL) för svenskafutsalligan.se

Att öka kompetensen för tränarna i Svenska Futsalligan är en förutsättning för att utveckla ligans spelare. Därför åkte tränarna i SFL på en gemensam resa ner till Spanien arrangerad av Svensk Elitfotboll.

- Resan till Spanien har inte bara utvecklat våra tränare, utan fungerat som ett forum där man har kunnat få utbyta tankar och bolla idéer, säger Lasse Ternström.

Under dagarna i Spanien har man fått se både Elche och ElPozo Murcia träna samt spela match. Utöver detta har man träffat och pratat med både spelare och ledare. Taktiska drag har flitigt diskuterats, som väl som träningsupplägg och övningar. Lasse Ternström igen:

- Vi har fått en unik inblick i hur man tränar, men också fått höra deras filosofi kring futsal och vad den är på väg. 

Tränare från samtliga lag har deltagit under resan, där man också haft gruppaktiviteter och grupparbeten ihop för att skapa nätverk och utveckla varandra. Andreas Bertilsson, assisterande tränare i Torslanda IK, tycker att resan var mycket bra.

- Resan var givande, med internationella utbyten av futsal på högsta nivån. Även utbytet med andra tränare i ligan är otroligt viktigt för svensk futsal och ligans utveckling.

Kommande matcher

lör 12 okt 18:30 2019

IFK Göteborg Futsal - Djurgårdens IF FF

sön 13 okt 16:00 2019

Borås AIK - Örebro SK Futsalklubb

sön 13 okt 17:00 2019

Athletic FC Eskilstuna - Skoftebyns IF

sön 13 okt 17:00 2019

Örebro Futsal Club - Strängnäs Futsal Club

sön 13 okt 19:00 2019

Hammarby IF FF Futsal - Nacka Juniors FF

fre 18 okt 19:15 2019

Strängnäs Futsal Club - Hammarby IF FF Futsal