Hammarby IF utslagna ur Champions League

31 oktober, 2021 kl 22:05

Hammarby IF utslagna ur Champions League

Efter att avancerat från Preliminary Round i Champions League var det dags för Main Round för de regerande svenska mästarna Hammarby IF. En svårighetsgrad tuffare helt enkelt, men där Bajen skulle visa att man stundtals kunde stå emot tufft utländskt motstånd. Motståndet skulle tyvärr visa sig vara för starkt, vilket gör att det inte blir något mer spel i Champions League för Bajen den här säsongen.

Hammarbys äventyr i Europa är över för den här gången, efter att man blivit utslagna ur Main Round på Malta.

I första matchen ställdes man mot polska Record Bielsko-Biała, där man skulle så för en stark första halvlek. Bajen tog ledningen i matchen genom Özgur Yasar, innan Record skulle kvittera och ta ledningen. Hammarby låg hack i häl med de polska mästarna i början av andra halvlek, där man länge låg under med endast ett mål. Till sist kunde man inte stå emot, utan Record kunde gå ifrån och vinna matchen med 7-2.

Andra matchen spelades mot värdlaget Luxol St. Andrews. Även här skulle Hammarby tidigt ta ledningen, denna gången genom Ignatius Malki. Matchen var jämn, och viktig för Bajen då man behövde en vinst för att hålla drömmen om vidare avancemang till Elite Round vid liv. Dessvärre skulle matchen sluta med en uddamålsförlust, efter att hemmalagets Jean Costa satt segermålet med knappt två minuter kvar av matchen.

Ungerska Haladás stod som sista motstånd i gruppspelet, som också var det lag som tagit två raka segrar inför matchen. Första halvlek såg också stabil ut, tills det att ungrarna gjorde tre mål på 76 sekunder. En riktig kalldusch för Bajen, som skulle hinna med att reducera innan halvtidsvilan. Haladás tryckte på och gick ifrån till 5-1, men Hammarby vek inte ner sig. Genom en lyckad slutforcering lyckas man slipa till slutsiffrorna som skrivs till 6-4 för Haladás.

Resultat

Hammarby IF - Record Bielsko-Biała 2-7
Hammarby IF - Luxol St. Andrews 2-3
Haladás - Hammarby IF 6-4

Endast ettan i gruppen går vidare till nästa omgång som kallas "Elite Round", vilket blev ungerska Haladás efter tre segrar på tre matcher.

Kommande matcher

fre 30 sep 19:00 2022

Norrköping Futsal Klubb - Örebro SK Futsalklubb

lör 1 okt 16:00 2022

Stallarholmens SK - FC Rosengård 1917

sön 2 okt 00:00 2022

Athletic FC Eskilstuna - Västerås AFG

sön 2 okt 13:30 2022

IFK Göteborg Futsal - Skoftebyns IF

sön 2 okt 16:00 2022

Hammarby IF FF - Borås AIK

sön 2 okt 17:00 2022

Örebro Futsal Club - Uddevalla Futsal Club