Nyheter

Chevron
Krister Andersson om säsongsinledningen: ”Tufft mentalt”

Krister Andersson om säsongsinledningen: ”Tufft mentalt”

Skoftebyns IF har haft en tuff säsongsinledning, där man började med sex raka förluster. Tränaren Willy som hämtades inför säsongen har man gått skilda vägar med, samtidigt som flera spelare har lämnat klubben.
– Det har väl knappats undgått någon att vi har haft det otroligt tufft nu i början av säsongen, berättar lagkapten Krister Andersson för svenskafutsalligan.se.

Säsongen 2020/2021 har börjat allt annat än roligt för Krister Andersson. Hans Skoftebyns IF, som hade en riktig uppsving under föregående säsong, men retligt åkte ur kvartsfinalserien efter straffar mot AFC Eskilstuna, hade efter sex matcher inte skrapat ihop en enda poäng.

– Anledningarna är många, en av dem att vi hade ett väldigt tufft spelschema med fem matcher mot topplagen på de sex första matcherna.

En annan berättar Krister var att den nya tränaren Willy ville totalförändra spelet, vilket tar tid. Kombinerat med spelartappen i Carl Lext, Granit Berisha, Haidar Bejan, Patrik Burda samt ett par brassar från föregående säsong, gjorde det inte enklare.

– Det har givetvis varit tufft att tappa så många spelare med stor erfarenhet och kvalité. Vi kände verkligen efter förra säsongen att vi var med och utmanade bland de bättre lagen i serien. Efter en sådan säsong vill man givetvis bygga vidare på det.

Så blev det inte, utan förlusterna haglade tätt, vilket gjorde att man valde att bryta med Willy. I spelet har man gått tillbaka till grunderna, som man tidigare säsonger byggt sin taktik på.

– Vi är i en situation där vi har fått börja om lite från början, och det har varit tufft mentalt måste jag erkänna. Framför allt när man förlorat sex raka matcher.

Så skulle den sjunde matchen komma mot Torslanda, då det äntligen lossnade för ”Borgens Charmörer”. Vinst 4-2 på bortaplan, där Krister Andersson skulle få stå för ett av målen. Det skulle man följa upp med en vinst över Norrköping med 7-6, där Krister nätade igen. Däremot skulle också en annan spelare presentera sig ordentligt, nämligen nyförvärvet Kristijan Nikolla som stod för fyra mål.

– Otroligt viktiga segrar! Nu är vi med i matchen igen! 

Krister Andersson kan inte nog påpeka hur viktigt det var för moralen att få vinna igen, dessutom två matcher i rad på kort tid.

– Vi har gjort lika många mål på de här två matcherna, som vi gjorde på de sex första, så det det är ju en stor självförtroendeboost för oss i vår offensiv. Sedan behöver vi höja defensiven ett par snäpp till, då vi bjudit på alldeles för mycket lägen, framför allt mot Norrköping i söndags.

Två matcher med grymt bra resultat, sex poäng och tio gjorda mål, där man inte är nöjd utan måste förbättra sig summerar Krister matchen, men vad säger han om resten av säsongen?

– Vi är inga favoriter till guldet kan vi fastslå, men det fina med slutspel är ju att bara du tar dig dit så spelar det ingen roll om du kom etta eller åtta, du har fortfarande chans att vinna. Målet är att ta sig till slutspel och väl där se till att toppa formen så man kan vara med och fightas och gå långt.

Krister Andersson är en riktig trotjänare i Skoftebyns IF, där han axlat kaptensskapet under flera säsonger. Vad är det då som driver honom, även när det går så tufft som det gjorde i början av säsongen?

– Jag har ju varit med sedan dag ett i Skoftebyn Futsal, så för mig har det varit en självklarhet att spela futsal här. Jag tycker futsal är så himla roligt, så det är en drivkraft i sig. Mitt stora mål är att en dag stå som Svensk Mästare med Skoftebyn, det är ju det som är den största drivkraften såklart.

Vad kan man då förvänta sig av Skoftebyn? Jo, enligt Andersson ett lag som kommer att bli bättre och bättre för varje vecka som går.

– Förra året kändes det som vi hade vår formtopp i november-decemeber, sedan åkte vi ut direkt när det var dags för kvartsfinal. I år kommer vi att vara som bäst när det drar ihop sig för slutspel, sen hur långt det räcker vet jag inte!

Foto: Calle Appelqvist