Nyheter

Chevron
Haglund om derbyt: ”Det har alltid varit krig”

Haglund om derbyt: ”Det har alltid varit krig”

Foto: Eventfoto Göteborg

Torslanda IK har haft en trevande inledning där man blandat och gett. En spelare som gett mycket är Andréas Haglund, trotjänaren som levererar för Torslanda år in och år ut. Tillsammans med brorsan Tobias Haglund bildar han en erfaren och fruktad duo som står upp för sitt lag oavsett motstånd.

Det har gått åtta matcher in på säsongen för Torslanda, där Andréas Haglund bidragit med åtta mål. Däremot är han inte bästa målskytt i laget, det är Victor Edvardsen som har nio mål. Trots att man utmanar i toppen av skytteligan är Andréas inte nöjd med säsongsinledningen.

– Vi har haft en minst sagt varierande inledningen. Först en period präglad av oflyt i samband med uddamålsförluster, sen några matcher där vi spelar bra och har flytet med oss följt av en period med matcher där vi inte kommit upp i nivå alls. Det är dags att studsa tillbaka nu.

Läs också: Alen Rastoder: ”Vi förlorar med 8-2”

Om han får välja ut en match så är det matchen mot Nacka, en match som på förhand såg väldigt tuff ut. Fjolårssensationen Nacka hade innan dess gått väldigt starkt och bara tagit med sig segrar – något som skulle ändras i bortamötet mot Torslanda. Efter att först ha legat under kunde man vända matchen och vinna med 6-5.

– Vi visar karaktär och sann ”never say die” attityd. Precis så det ska vara.

Även om derbyt mot IFK Göteborg kanske inte är så stort och etablerat i staden Göteborg är det större i stadsdelen Torslanda. Människorna i stadsdelen åker ner till Torslandahallen för att se sitt lag spela mot det välkända IFK Göteborg, vilket gör att matchen alltid dragit stor publik.

– För mig är det den roligaste matchen att spela, eftersom prestigen går tillbaka till Avenyn-GFC tiden. Det har alltid varit krig och den känslan lever kvar.

Läs också: Anel Coralic: ”Derbyt betyder mycket”

Att målen har kommit i år för hans egen del tror Andréas beror på att han har haft mer stolpe in än stolpe ut jämfört med föregående säsonger.

– Sen har jag kunnat spela helt utan skadebesvär hittills vilket säkert också bidrar till den goda formen. 

Efter det klassiska Örebroderbyt blir det alltså ett prestigefyllt Göteborgsderby på fredag i Torslandahallen. En match som inte är jättesvår att hitta motivation och vara taggad inför för Andréas Haglund.

– Det som talar för att vi vinner på fredag är det stora publikstödet hemma i hallen vilket kommer tagga igång oss ordentligt.

Vad gäller motståndet IFK Göteborg tycker Haglund att man är ett taktiskt skickligt lag, med ett par gamla rävar som har varit med länge.

– De går aldrig att räkna ut, vilket vi måste akta oss för. Att det inte gått bra för dem alls hittills är också något att se upp med, eftersom de säkert är desperata just nu. 

Läs också: Prestigefyllt derby väntar i Göteborg

Hur tror du matchen slutar?

– Jag tror vi vinner med 6-3.

Tobias BW Granberg