Nyheter

Chevron
Borås ljusglimt hoppas att formen håller i sig

Borås ljusglimt hoppas att formen håller i sig

Borås AIK har haft en strulig säsong, med många turer och flera tränarbyten. Många matcher har varit ett stort mörker för Boråsfansen, som ställer höga krav på sitt lag. En ljusglimt däremot har 19-åringen Elliot Sköld varit, som visar att det finns framtidstro.

Han är en av få spelare i Svenska Futsalligan som är född efter senaste millennieskiftet, och därmed också spelar en stor roll i framtiden för ligan och sporten. På dagarna är det jobb som gäller, men efter att han stämplat ut är det träning som gäller.

– Jag har spelat fotboll sedan jag var fem år gammal och futsal nu i två säsonger, om man inte räknar med de inomhuscuperna när jag var liten, berättar Elliot Sköld för svenskafutsalligan.se.

Futsal för honom är en snabb, intensiv och rolig sport. En sport som växer, och som Sköld hoppas kunna bli lika stor som fotbollen är. För det är just futsalen han satsar på.

– Denna säsongen har inte varit så lång för mig, då jag inte bestämde mig för att spela för Borås AIK förrän efter halva säsongen. De tog ett tag att komma in i tempot, men nu känns det som jag är i hyfsad form. Jag hoppas också att det stannar så!

Han berättar att han känner förtroende från tränare Petter Florentin och är nöjd med den speltid han har. Just Florentin är ytterligare en person som inte varit med i BAIK under hela säsongen. Efter flera tränarbyten har Petter nu kommit tillbaka som coach, under vad som kan beskrivas som en väldigt rörig säsong för Borås. Elliot beskriver säsongen som följande.

– Borås säsong har varit väldigt upp och ner. Första halvan av säsongen var väldigt tuff för laget. När alla insåg allvaret i den situationen som vi befann oss i blev det skillnad! Vi har börjat sätta försvaret, jobba för varandra och gå in 100% i alla lägen.

Efter att ha kommit tillbaka till SFL och futsalen har Elliot stått för fina insatser i laget, vilket gjort att han också behållit sin plats i P19-landslaget, som leds av förbundskapten Lars Ekdahl.

– Att få representera landslaget är självklart en ära, ett litet kvitto på att man i alla fall gör något bra! Det är ett otroligt kul gäng att lira med, det finns många duktiga spelare som man kan ta lärdom av!

Vad gäller framtidsutsikter så ser det oklart ut för Sköld, som säger sig inte tänka allt för mycket på det. 

– Jag har inte tänkt allt för mycket på framtiden. Som det ser ut just nu hoppas jag att göra flera säsonger i BAIK och se vart det leder!

Under onsdagskvällen åker Elliot och hans BAIK till Göteborg, närmare bestämt Lundenhallen, för att spela mot IFK Göteborg. En match som historiskt brukar vara oerhört tajta och underhållande för publiken. Elliot hoppas givetvis på vinst.

– Matchen mot IFK kommer att, som vanligt, bli en tuff match! Det är alltid kul att möta Blåvitt. Jag tror självklart på vinst, gör vi sakerna vi har tränat på och sätter försvaret så kommer resten av sig själv.

Matchen i Lundenhallen startar 20.15, och sänds givetvis på appen SFL Live. Ytterligare en match går under onsdagskvällen, nämligen den mellan Nacka Juniors och Örebro FC i Nacka Bollhall, med avsparkstid 20.00.

Foto: Bildbyrån